maanantai 2. helmikuuta 2015

Päivä 19

Itupuurolla alkoi maanantaiaamu. Iduista tulee miellyttävä hernemäinen maku, joka sopii yllättävän hyvin omenan pariksi. Mausteeksi lisäsin lusikalliset tyrni- ja karpalojauhetta.

Välipalalla teinkin vähintäänkin myrkyllisen näköisiä Spirulinapalloja :) Maku oli kuitenkin aivan mahtava! Nämä herkut sopisivat mainiosti vaikka halloween-pirskeisiin ulkonäkönsä puolesta. Spirulinahan se hienon vihreän sävyn toi palleroille. Laitoin spirulinaa sen verran vähän, ettei se maistunut yhtään. Perusrunko palloissa tuli hienonnetuista hasselpähkinöistä ja liotetuista rusinoista, makua tuomaan reilusti sitruunamehua sekä kookosöljyä. Lempiyökköni eli liotettu rusina oli tässä edukseen eikä ollut yhtään yökkö.

Spirulinapallo (ulkonäöstä huolimatta nam!)

Lounas jäi taas väliin kiireen vuoksi. Päivälliseksi valmistin Kaalia ja puolukoita. Silputtuun valkokaaliin sekoitin oliiviöljyä, sitruunamehua ja omenasiiderietikkaa. Kaalia olisi pitänyt sitten hieroa niin kauan, että se pehmenee. En tiedä kauanko se oikein tarkoitti, hieroin niin kauan kuin jaksoin eikä kaalit mielestäni pehminneet yhtään. Joukkoon vielä puolukoita ja liotettuja kurpitsansiemeniä. Eipä ollut kovin hääppöistä ja annoksesta jäi puolet syömättä. Tämä setti sopisi mielestäni paremmin lisukkeeksi jollekin lämpimälle pääruoalle, ei omaksi ateriakseen.

Iltapalaksi söin loput spirulinapallot.

Kaalia ja puolukoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti