keskiviikko 18. helmikuuta 2015

21 päivän kuurin mitattavat tulokset

On vaikea arvioida, tapahtuiko olotilassa muutosta raakaravintokuurin ansiosta. Ehkä muutos oli pientä päivä kerrallaan tapahtuvaa, en ainakaan mitään niin isoa muutosta huomannut, että voisin hehkuttaa ylimääräisellä energialla jne. Otan tämän niin, etten ole syönyt ennen kuuria niin epäterveellisesti kuin olen ehkä kuvitellut. On ruokavaliossani ollut kasviksia ja hedelmiä sentään jossain määrin. Kun ylipainoakaan ei ole mitenkään hirveästi ollut lähtötilanteessa, ei muutaman kilon painonpudotus tuonut sen kummempia fiilareita.

Ihan kivasti tippui paino kolmessa viikossa. Yllätys ei ole, että ensimmäisellä viikolla paino tippui eniten.

1 päivän aamu: 53,5 kg
15 päivän aamu: 50,1 kg
21 päivän aamu: 49,6 kg

Käytössäni oleva rasvaprosenttivaaka mittasi sekä painon, rasva% sekä nestepitoisuuden. Yllä olevat painot mitattu saman vaa'an pelkällä vaakaominaisuudella. Ohjekirjan mukaan vaaka ei sovi mittauksiin henkilölle, jolla on pulssi alle 60. Verenpainemittarini mukaan pulssini on lähes aina alle 60. Joten pitäkäämme näitä seuraavia prosentteja vain suuntaa antavina, "hauska tietää" -tietoina.

1 päivän aamu: paino 52,8 kg, rasvaprosentti 23,7 %, nestepitoisuus 53,5
7 päivän aamu: paino 51,5 kg, rasvaprosentti 22 %, nestepitoisuus 53,6 
21 päivän aamu: paino 49,6 kg, rasvaprosentti 20,1 %, nestepitoisuus 54,7

Painoa on tarkoitus seurata säännöllisesti tästä eteenpäinkin. Kiinostuneena seuraan, nouseeko paino samantein entisiin lukemiin vai saanko pidettyä ruokavalioni aiempaa terveellisempänä ja pidettyä painon nyt saavutetulla tasolla. Toki, ei haittaa, että kilo tai kaksi painosta tippuisi; lempifarkkuni ovat edelleen suht tiukat :)

Verenpainetta mittailin iltaisin. Vaikka pyrin aina tekemään mittauksen suht samoilla valmisteluilla (kellonaika, huiliminen ennen mittausta) vaihtelee verenpaine edelleen korkean ja normaalin välimaastossa. Kolme viikkoa voi olla toki liian lyhyt aika verenpaineen korjautumiseen. Jatkossa mittaan verenpainetta harvemmin ja seurailen tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti