torstai 15. tammikuuta 2015

Päivä 1

Ensimmäinen 21 päivän raakaravintokuurista takana. Pakko todeta, että tämä ruokavalio on tosiaankin jotain ihan muuta, mihin on tottunut :) Makunystyrät ovat ihan kummissaan uusista makuyhdistelmistä.

Heti herättyä join lasillisen sitruunamehulla terästettyä vettä. Lasi on yöpöydällä valmiina, tällöin vesi on mukavasti haaleaa ja se tulee myös juotua heti herättyä. Itseasiassa tämä on tapa, joka minulla on ollut jo pari vuotta, tosin ilman sitruunaa. Parasta mitä voi tyhjään mahaan laittaa on puhdas, haalea vesi. Kirjan mukaan sitruuna vaikka onkin hapan, vaikuttaa elimistössä emäksisesti ja laskee elimistön happamuutta.

Aamiaiseksi söin puuroksi soseutettua päärynää, sellerinvartta ja kiiviä. Välipalaksi näpertelin mantelipatukoita, joissa makua toi kookos, taatelit ja aprikoosi (nam). Kirjassa lounassalaatti on kuitattu tyyliin "tee se vihreistä lehdistä ja salaateista". Lounaani oli sekalainen salaatti, jonka koostin resepteistä ylijäävillä "jämillä". Esim viikon ruokalistalla kurkkua menee puolikas, jäävästä puolikkaasta sai kivaa lisää salaattiin. Salaatille oli monta erilaista kastikevaihtoehtoa, joita pääsee kokeilemaan. Tänään vain yksinkertaisesti en ehtinyt tehdä kastiketta. Arvasin kyllä, että ennen kuin kaikki rutinoituu, aterioiden kokoamisessa menee oma aikansa mutta silti hiukan alkoi harmittaa, miten paljon aikaa siihen vierähtää.

Välipalana napostelin pähkinöitä ja kuivattuja viikunoita. Päivälliseksi oli kesäkurpitsaa kurpitsapestolla. Lisukkeena oliiveja ja minitomaatteja.

Mantelipatukoita tulossa. Tein foliosta suorakaiteen, jossa oli pienet reunat. Jauhetut ainekset oli kätevä taputella tiukkaan. Pidin tekelettä hetken kylmässä, jonka jälkeen siitä sai terävällä veitsellä leikattua patukoita.

En aio luetella kuurin reseptejä, tulisihan näin kirjoitettua puolet kirjasta. Jos tarkemmat reseptit kiinnostaa niin ei kun kirjaa hankkimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti