torstai 29. tammikuuta 2015

Päivä 15

Viimeinen viikko alkoi uudenlaisella aamiaisella. Aamiaispuurona oli Fenkoli-luumu. Laitoin kuivatut luumut jo eilen illalla likoamaan, jotta ehtivät liota tarpeeksi kauan. Luumujen lisäksi puuron tuli tietenkin fenkolia ja sekä omenaa että päärynää. Oma lisäys reseptiin oli maca-jauhetta ja chian siemeniä. Mukavan makuinen puuro.

Fenkoli-luumuaamiainen

Välipalalla sai taas herkutella. Maustepalloihin tuli manteleita, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, kookosöljyä ja paljon liotettuja rusinoita. Mantelit ja siemenet jauhoin hienoksi ja ne vielä soseutettiin kookosöljyn ja rusinoiden kanssa. Mausteet jauhettu inkivääri, neilikka ja kaneli toivat hauskan joulufiiliksen :) En ole koskaan pitänyt rusinoista mutta tässä herkussa niistä oli pakko tykätä. Söin niin paljon "taikinaa" kuin ikinä pystyin, oli se vaan niin hyvää. Lopusta en jaksanut mitään palloja alkaa pyöritellä vaan tein pieniin paperivuokiin söpösiä nameja, joita tuli vielä 15 kpl. Jääkaapissa namit hieman jähmettyivät kookosöljyn ansiosta.

Näitä ihanuuksia nautiskelin myös iltapalaksi telkkaria katsellessa. Jätin suurimman osan odottelemaan huomista herkutteluhetkeä.

Maustepallot (vähän söpömmässä tarjoilussa)

Lounas jäi tänään väliin erinäisistä syistä eikä vähintään sen takia, että söin tuota edellä mainittua välipalaa niin paljon, ettei nälkä ihan heti yllättänyt.

Päivälliseksi oli kukkakaalia aivan uudella tavalla. Kukkakaalin soseutin ja maustoin limen mehulla, suolalla, curryllä ja oliiviöljyllä. Osan paprikasta soseutin joukkoon myös. Jouduin laittamaan vähän vettä, jotta blenderi jaksoi sekoittaa seosta. Lautaselle pilkottua avokadoa ja keltaista paprikaa ja kukkakaalijuttu siihen päälle, hiukan auringonkukansiemeniä mukaan. Kukkakaali näyttää kuvassa ihan perunamuusilta mutta maku oli jotain ihan muuta. Annos oli hyvää, tosin kaipasin vähän jotain, ehkä suolaa olisi voinut laittaa hiukan enemmän.

Keltainen kukkakaali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti