lauantai 17. tammikuuta 2015

Päivä 3

Lauantai on ollut herkuttelupäivä. Vaikkei tähän mennessäkään mitään pahaa ole tarvinnut syödä, on tämänpäivänen menu ollut ihan ylitsepääsemättömän hyvä. Tai jos parempaa on luvassa niin odotan innolla :)

Aamiaissose koostui omenasta, fenkolista ja vadelmista. Ihanan pehmeän täyteläinen ja hyvänmakuinen puuro. Hiukan olin ennakkoluuloinen fenkolin suhteen, kosken tietääkseni ole sitä koskaan maistanut. Kannatti maistaa.

Aamiainen

Välipalana herkuttelin Lauantaipiiraalla. Pohjassa kookoshiutaleita, kookosöljyä, hasselpähkinää, taateleita ja raakakaakaojauhetta. Päälle runsaasti kotimaista vadelmaa (jota uskaltaa syödä ilman kuumentamista). Kun pohjaa piti hetken viileässä, se pysyi kivasti koossa. Tätä herkkua tuli kaksi annnosta, jolloin toinen annos jäi iltapalalla nautittavaksi. Annos oli niin iso, että siitä tuli aika täysi olo. Eikä jäänyt makeannälkää jäljelle.

Lauantaipiiras

Lounassalaatti jäi tänään väliin, kun oli kaikenlaista puuhaa. Tosin ei ollut kauhea nälkäkään. Välipalana syöty Lauantaipiiras piti täyden olon pitkän aikaa.

Kaaliwrapit oli päivällisihanuus. Valkokaalista erottelin useita lehtiä, lehden päälle täytteet ja rullaus ja nautintaa! Täytettä oli kolme erilaista: porkkanaraastetta, soseutettuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja avokadokastiketta. Avokadokastikkeen jätin vähän paksummaksi soseeksi, jotta se pysyi paremmin kaalinlehdellä. Avokadon lisäksi soseessa oli taatelia, omenaviinietikkaa ja limen mehua. Veden lisäyksellä haettiin sopiva koostumus.

Päivällinen oli hyvin täyttävä. Hyvä, että jaksoin syödä. Määrällisesti vihanneksia oli kolme porkkanaa, pari desia aurinkokuivattuja tomaatteja ja avokado plus taatelit. Niin ja vielä kaalinlehtiä aimo annos. Vaikka maha tuli täyteen, ei tullut sellaista huonoa ähkyfiilistä. Sen kai pitäisikin olla tämän raakaravinnon ihanuus.

Wrapin täytteet

Kaalinlehteä täytteellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti