tiistai 13. tammikuuta 2015

Valmisteluita

Ennen raakaruokakuurin aloittamista pitää tehdä muutama valmistelu, ihan päivässä tai kahdessa en pääse kuuria aloittamaan. Pelkästään kirjan lukemiseen ja ohjeiden läpikäymiseen on mennyt muutama päivä ja palasin lukemaan eri kohtia useampaan otteeseen. Koska mitään tarvetta nopealle aloittamiselle ei ole, haluan paneutua asiaan huolella.

Omassa ruokakaapissani ei ole juuri mitään, mitä kuurin läpikäymiseen tarvitaan. Kauppalistan kokoaminen resepteistä oli yllättävän iso urakka ja ostoslistasta tuli suorastaan järkyttävän pitkä. Kokosin ostoslistat viikkojen mukaan. Ensimmäisen viikon ostoksista osa jää käytettäväksi seuraaville viikoille ja jotain jää varmasti vielä jäljelle kuurin loputtuakin. Reseptien annoskoot ovat vaihdellen 1-4 hengelle, joten hiukan joutuu miettimään annosten kanssa, kun ne tulee joka kerta vain minulle ja tarkoitus olisi noudattaa esimerkkiruokavaliota eikä syödä samaa ruokaa useampaa satsia peräkanaa.

Laihtuminen ei ole kuurin tarkoituksena mutta kiinnostuksella seuraan, mitä painolle tapahtuu. Järjellä ajateltuna paino putoaa, koska ainakin viljan määrä tipahtaa roimasti, samoin sokerin verrattuna normaaliin syömiseeni. Minähän en ole koskaan omistanut muuta punnitusvälinettä kuin keittiövaa'an (sitäkin käytän vain koiranpentujen puntaroimiseen) joten täytyi henkilövaakakin hankkia ennen kuurin aloitusta. Sain onneksi lainaksi sellaisen, ettei tarvinnut siihen investoida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti