torstai 15. tammikuuta 2015

Terveystilanne

Jos koko kolmen viikon raakaravintokuurin vien läpi, uskoisin kokevani omassa olotilassa jotain eroa entiseen. Aluksi ravinnon muuttaminen voi aiheuttaa heikotusta, päänsärkyä tms jotka osittain johtuvat erilaisten epäpuhtausten poistumisesta elimistöstä.

Perusairauteni on nivelreuma. Se on diagnosoitu 25 vuotta sitten ja minulla on siihen jatkuva lääkitys. Reuma on tällä hetkellä melko rauhallisessa vaiheessa, aktiivisen tilanteen kanssa en varmastikaan lähtisi tähän ruokakokeiluun. En odota mitään ihmeellisyyksiä reuman osalta tapahtuvan raakaravinnon syönnin takia, mutta tokikin seuraan mielenkiinnolla kaikkia mahdollisia oireita ja olotiloja.

Verenpaineeni tuppaa olemaan koholla ja vaivaan on myös lääkitys. Korkean verenpaineen yleisimmät aiheuttajat ovat ylipaino, tupakointi sekä suolan ja alkoholin runsas käyttö. No, edellä mainituista ei yksikään koske minua, joten raakaravinnon vaikutus verenpaineeseen kiinnostaa tällä hetkellä kaikkein eniten mahdollisista muutoksista voinnissa. Olen vähän aikaa sitten hankkinut kotiin verenpainemittarin ja verenpaineen seuraaminen käykin nyt helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti