torstai 22. tammikuuta 2015

Päivä 8

Toinen viikko keskittyy elimistön puhdistumiseen ja pähkinöitä ja siemeniä syödään tällä viikolla vähemmän kuin ensimmäisellä viikolla.

Kesäkurpitsa-aamiainen aloitti päivän ruokailut. Kesäkurpitsan lisäksi soseutin päärynää ja omenaa, mausteeksi kanelia ja inkivääriä.

Kesäkurpitsa-aamiainen

Välipala oli nimeltään Täyttävä välipala. Mielikuvituksellinen nimi, vai mitä :)  Annokseen tuli päärynäpalasten päälle viikunasosetta. Liotetut viikunat soseutettiin saksanpähkinöiden kanssa. Mausteiksi kanelia, raastettua tuoretta inkivääriä, sitruunamehua ja muskottipähkinää. Viikunoiden liotusvettä käytin sen verran, että sose sekoittui kunnolla.

Huomasin vasta tätä kirjoittaessa, että on meikäläisellä mennyt vähän pähkinät sekaisin. Käytin nimittäin epähuomiossa parapähkinöitä enkä saksanpähkinöitä. Ei iso harmi, nimittäin parapähkinällinen versio oli aivan taivaallisen hyvää!

Täyttävä välipala

Päivälliseksi tein Kukkakaalia kreikkalaisittain. Sitä tuli kahden hengen annos, joten söin osan jo lounaalla terästettynä salaatilla. Kukkakaalin lisäksi tekeleeseen tuli tomaattia, kurkkua, paprikaa, minttua, korianteria, basilikaa, ruohosipulia, oliivia, (auringonkukan versoja), oliiviöljyä ja limettimehua.

Minttu, korianteri ja ruohosipuli olisi pitäneet olla tietenkin tuoreita. Kaupassa valikoima oli niin ankean näköistä, että ostin näistä kaikista kuivatut versiot. Basilikaa oli viime viikon ostoksista vielä tuoreena jäljellä ja käytin sitä nyt. Auringonkukan versoja ei kaupasta löytynyt.

Iltapalalla teki mieli makeaa, joten söin mulperimarjoja. Aivan uusi tuttavuus ja tosi hyvää ja makeaa. En syö ikinä enää karkkia!

Kukkakaalia kreikkalaisittain

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti