Sinivihreä aamiainen |
Välipalana oli kaikkien sokerivaahtojen äiti, Kaakaomousse, joka oli yllättäen niin makeaa, että lopussa alkoi melkein öklöttää. Eikä tässä ole yhtään (lisättyä) sokeria! Jauhoin ensin taateleita hienoksi ja soseutin ne veden kanssa. Joukkoon vielä sulatettua kookosöljyä, kaakaojauhetta ja avokadoa. Vettä lisäsin taas niin paljon, että seos juuri ja juuri pyöri blenderissä. Moussen koostumus oli hyvin paksua ja vaahtomaista, kaakaonmakuista ja todella makeaa. Päälle vadelmia, jotka tasoittivat makua hienosti. Tässä oiva herkku pahaankin sokerinhimoon!
Kaakaomousse |
Lounas ja päivällinen oli Persiljatabouleh pistaasipähkinöiden ja gojimarjojen kanssa. Nimihirviö. Reseptin tuloksena kuitenkin varsin kiva sekoitus makuja. Persilja oli pääraaka-aine. Tähän aikaan vuodesta kaupan tuore persilja on surkeaa, eikä se kestä säilytystä kotona. Ostamastani persiljasta käyttökelpoista oli ehkä puolet. Lisäsin joukkoon reseptin ulkopuolelta jääsalaattia hiukan korvaamaan persiljan määrän puutetta. Ei ainakaan pahentanut makua. Edellä mainittujen lisäksi sekoitin mukaan liotettuja gojimarjoja, avokadoa, murskattuja pistaasipähkinöitä, oliiviöljyä ja sitruunamehua. Maistamisen jälkeen lisäsin myös hivenen suolaa.
Iltapalalla herkuttelin pähkinäsekoituksella.
Persiljatabouleh pistaasipähkinöiden ja gojimarjojen kera |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti