sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Päivä 11

Sinivihreä aamiainen aloitti tänään päivän ruokailut. Tuhti annos smoothieksi soseuttua päärynää, mustikoita, pinaattia ja avokadoa. Lisäsin joukkoon pikkuisen spiruliinaakin. Veden määrällä haettiin taas sopivan tuntuinen koostumus. Smoothien maku oli yllättävän mieto. Spiruliina on voimakkaan makuista ja sitä pitää laittaa varovaisesti, muuten ei maistu muu kuin levä :)

Sinivihreä aamiainen

Välipalana oli kaikkien sokerivaahtojen äiti, Kaakaomousse, joka oli yllättäen niin makeaa, että lopussa alkoi melkein öklöttää. Eikä tässä ole yhtään (lisättyä) sokeria! Jauhoin ensin taateleita hienoksi ja soseutin ne veden kanssa. Joukkoon vielä sulatettua kookosöljyä, kaakaojauhetta ja avokadoa. Vettä lisäsin taas niin paljon, että seos juuri ja juuri pyöri blenderissä. Moussen koostumus oli hyvin paksua ja vaahtomaista, kaakaonmakuista ja todella makeaa. Päälle vadelmia, jotka tasoittivat makua hienosti. Tässä oiva herkku pahaankin sokerinhimoon!

Kaakaomousse

Lounas ja päivällinen oli Persiljatabouleh pistaasipähkinöiden ja gojimarjojen kanssa. Nimihirviö. Reseptin tuloksena kuitenkin varsin kiva sekoitus makuja. Persilja oli pääraaka-aine. Tähän aikaan vuodesta kaupan tuore persilja on surkeaa, eikä se kestä säilytystä kotona. Ostamastani persiljasta käyttökelpoista oli ehkä puolet. Lisäsin joukkoon reseptin ulkopuolelta jääsalaattia hiukan korvaamaan persiljan määrän puutetta. Ei ainakaan pahentanut makua. Edellä mainittujen lisäksi sekoitin mukaan liotettuja gojimarjoja, avokadoa, murskattuja pistaasipähkinöitä, oliiviöljyä ja sitruunamehua. Maistamisen jälkeen lisäsin myös hivenen suolaa.

Iltapalalla herkuttelin pähkinäsekoituksella.

Persiljatabouleh pistaasipähkinöiden ja gojimarjojen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti