keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Shoppailua

Ajattelin mennä siitä, mistä on aita matalin ja lähdin raaka-aineostoksille Saloon isoihin kauppoihin, kaikkea ei kuitenkaan lähikaupasta saa ja luontaistuotekaupoissa en ole tottunut käymään (ja oletan niiden olevan kalliimpia). Ajattelin myös että tavara löytyy helpommin tutusta kaupasta. Noo... tämä ei ihan pitänyt paikkaansa.

Cittarista kävin hakemassa osan tuotteista, koska tiesin, että siellä on oma hyllykkö CocoVi -tuotesarjaa, jossa on paljon erilaisia juuri nykyiseen tarpeeseen soveltuvia tuotteita. Loput tuotteet ostin Prismasta. Se helppo löytäminen oli mukava haave. Nyt ostoslistallani oli tuotteita, joita en tavallisesti ostele, joten niiden kaivaminen Prisman epäloogisessa järjestyksessä olevilta hyllyrivistöiltä meinasi olla mahdoton tehtävä. Mitenhän monta kilometriä tuli käveltyä hehtaarihallissa edestakaisin, olisi ollut askelmittarille käyttöä!

Jossain puolivälissä ostoslistaa käväisi jo mielessä, pitäisikö viikon ruokalistaa hieman yksinkertaistaa, turhaan siinä näin paljon eri tuotteita on, kun vähempikin riittäisi. Pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että jos en nyt kokeile kaikkia omituisiakin ruoka-aineita niin koskas sitten? Niinpä noudatettakoon suunnitelman mukaista ruokalistaa, jotta tulee maisteltua mahdollisimman paljon kaikkia erilaisia makuja ja makuyhdistelmiä. Jos sitten jatkan raakaruokavaliota vaikka pienemmässäkin mittakaavassa kuurin jälkeen, voisin nyt löytää omat suosikkituotteeni ja inhokkini.

Ostettavana oli kaikki ensimmäisellä viikolla tarvittavat raaka-aineet. Osaa pystyi ostamaan kappaleittain täsmälleen tarvittavan määrän, kuten esimerkiksi kasvikset mutta osa oli pakko hankkia isommassa pakkauksessa, vaikka tarve olisi ollut muutamalle ruokalusikalliselle. Toivoakseni tämä kuuri antaa minulle jatkoon ihan oikeasti hyvän potkun takamukseen, kun kaappi on pullollaan kaikkea hyvää ja terveellistä vielä kuurin jälkeenkin!

Ja katsokaa mikä määrä ruokaa! Kuvassa on ensimmäisenä viikkona tarvittavat ainekset yhdelle hengelle ja tästä kuvasta puuttuu vielä pakasteessa olevat marjat. Alan oikeasti innostua tästä kokeilusta tosi paljon! Kaikkea hyvää saa syödä, nälässä ei tarvitse ainakaan olla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti