tiistai 27. tammikuuta 2015

Päivä 13 - vihdoin ohi

Sinivihreä aamiainen aloitti jälleen päivän, terästin smoothieta vehnänoraksella ja spiruliinalla. Välipalaksi nautin Energiakeittoa, joka sisälsi sellerinvartta, omenaa, kurkkua, pinaattia, avokadoa ja sitruunamehua. Joukkoon reilusti vettä, jotta tuli mukavaa juotavaa smoothieta. Kuvassa erehdyttävästi lusikoitavassa muodossa olevan näköinen, vaikka lopulta join smoothien lasista. Se on vähän fiiliksen mukaan, jos haluaa juoda smoothieta niin lisää vain vettä tarpeeksi, jokus taas on kiva lusikoida.

Energiakeitto

Olen houkutusten välttämiseksi tehnyt raakaravintokuurin ostokset viikottain jätti-Prismassa, kaikki viikon tuotteet yhdellä kertaa, jottei kaupassa tarvitsisi käydä välillä ollenkaan. Huomasin tänään kuitenkin pinaatin, paprikan ja avokadon loppuvan kesken. Ennen lounasta kävin kaupassa tekemässä täydennysostoksia lähikauppa Salessa. Tämä oli koitua meikäläisen kohtaloksi. Pahaksi onneksi minulla oli jo nälkä ja kaikki tietävät, ettei silloin kannata mennä kauppaan, jos aikoo välttyä kiusauksilta. Olin hyytyä jo ensimmäisenä vastaantulevaan leipähyllyyn, sain raapattua vastakkaiselta puolelta avokadot ja paprikat ja äkkiä eteenpäin. Miten semmoinen kuraläppä-valmispizzakin muka yhtäkkiä näytti niin herkulliselle?! Raejuustopurkki meinasti takertua väkisin hihaan ja kananamunapaketti oli lähestulkoon hypätä itsestään kauppakoriin. Pakastealtaalla etsin pinaattia ja katse hakeutui vain pakastepizzoihin! Kannatti syödä viimeisenä ateriana ennen raakakuurin aloitusta pizzaa... Mutta olen NIIIN ylpeä itsestäni, pääsin kaupasta ulos, eikä kauppakorissani ollut muuta kuin pinaattia, paprikaa ja avokadoa :)

Hirmuinen nälkä kun oli, aloin innoissani tehdä lounaaksi ja myöhemmin myös päivälliseksi tarkoitettua Gazpachoa. Reseptissä oli sipulia. Tiedän, etten ole raa'an sipulin ystävä sillä se vain on liian vahvaa minulle. Ohjeessa kuitenkin halkaistua sipulia liotettiin vedessä puoli tuntia ennen keiton joukkoon laittoa. Arvelin tämän vievän pahimman potkun sipulista. Muita aineksia laitoin keittoon punaista ja vihreää paprikaa, kurkkua, tomaattia, oliiviöljyä ja sitruunamehua. Viikko sitten ostamani tuore basilika oli niin epämääräisen näköistä, että se jäi lisäämättä joukkoon. Ainekset soseutettiin mutta jätettiin hieman karkeaksi.

Sitten maistelemaan. Ensimaku oli todella maukas ja sitten potkaisi sipuli. Voi ei, sipuli oli varmaan tämän kauden kipakin yksilö, sillä se löi todella voimakkaan jälkimaun. Ajattelin silti, että syön soppani vaikka väkisin. Muutaman lusikallisen jälkeen kurkussa alkoi kuitenkin niin kova polte, ettei syömisestä tullut mitään. Polte levisi ja minulle tuli jo huono olo ja alkoi oksettaa. Voi hyvää päivää sanon minä. Olisin voinut olla sen verran fiksu, että olisin laittanut ensin vain vähän sipulia ja sitten lisännyt sitä, jos olisi tarvinnut. Eipä käynyt mielessä ja nyt koko ihana keitto jäi syömättä. Todella harmillista sillä se vaikutti muutoin hyvän makuiselta.

Siinä meni sekä lounas että päivällinen. Polte kurkussa kesti pitkään ja se vei ruokahalun kokonaan. Onneksi sattui olemaan jämä saksanpähkinöitä ja viikunoita vielä jäljellä niin sain tehtyä itselleni lohtupäivällisiltapalaa Päivä 8 :sta tutun Täyttävän välipalan ohjeen mukaan.

Gazpacho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti