torstai 29. tammikuuta 2015

Toinen viikko takana

Kolmen viikon raakaravintokuurin toinen viikko suoritettu. Viikon aikana en ole syönyt mitään sellaista, mitä en olisi blogissa kirjoittanut. Ei kahvia, ei lihaa, ei maitotuotteita, ei leipää, ei munia ja juotavaksi ainoastaan vettä. Ei mitään lämmintä, ei mitään kypsennettyä.

Jos ensimmäinen viikko tuntui helpolta ei samaa voi sanoa kuluneesta viikosta. Lämmintä ruokaa alkoi olla ikävä. Mielessä pyörivät tavalliset perusruoat, kuten makaronilaatikko, kalakeitto ja itse tehty pizza triplajuustolla. Aamuista kahvia munavoileivällä oli myös hirveä ikävä. Jos aterioiden välillä ehti tulla nälkä olivat nämä "oikean" ruoan himot huipussaan. Kun sain syötyä niin, ettei ehtinyt tulla kiljuvaa nälkää, pysyivät himotkin vähän paremmin kurissa.

Kakkosviikko keskittyi elimistön puhdistumiseen ja ruoat olivat kevyempiä kuin ensimmäisellä viikolla, jolloin söin paljon enemmän pähkinöitä. Kolmannella viikolla syönkin taas pähkinöitä ja siemeniä runsaasti ja luultavasti "oikean" ruoan himot pysyvät hallinnassa.

Omassa olotilassani en ole havainnut muutoksia. Energiaa ei ole tullut lisää enkä ole nukkunut paremmin mutten huonomminkaan.

Painoni on tippunut hiljalleen. Verenpainemittaukseni olivat vähän epäsäännöllisiä viikon aikana. Heti herättyä tehty mittaus olisi parempi siinä mielessä (kuten tein ensimmäisellä viikolla), että se tulee tehtyä mutta en tiedä onko se oikeaoppinen vuorokauden aika tehdä mittaus. Päiväsaikaan mittaamisen ongelmaksi tuli, että se piti ensinnäkin muistaa tehdä ja ennen mittausta pitäisi olla rauhallinen vartin verran, ei saa olla juuri käynyt suihkussa, ei saa olla juuri syönyt, ei saa olla vessahätä. Oikeita hetkiä on aika vähän :) Alunperin suunnittelin mittaavani verenpaineet tunti aamiaisen ja lääkityksen jälkeen mutta käytännössä ainoa oikea aika mittaukselle löytyi myöhäisilloista, jolloin rauhoituin tv:n katselun parissa. Verenpaine heittelee, välillä ollaan normaaleissa rajoissa, välillä se on liian korkea. Mittauksista pitäisi tehdä taulukko, jotta näkisi miten se heilahtelee. Ehkä teen kuurin jälkeen jonkinlaisen.

Paino:
1 päivän aamu: 53,5 kg
15 päivän aamu: 50,1 kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti