keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Päivä 21/21 - Wuhuu!!

Raakaravintokuurin viimeinen päivä!

Aamutuimaan ensimmäiseksi vesilasillisen juominen yöpöydältä, sitten koirien aamu-ulkoilutus ja sen jälkeen aamiaisen tekoon niin kuin muinakin aamuina. Avokadoa ja marjoja söin tänäänkin. Tein aamiaisen puuron muotoon, jotenkin puuromainen seos on aamiaiseksi mukavampi kuin smoothieversio tai pilkotut ainekset. Käytin tänään mustikoita avokadon ja päärynän kaverina. Mausteeksi vehnänorasta ja spiruliinaa.

Välipalaksi tein Raakakaakaokakkua. Aivan taivaallisen hyvää, makeaa ja todella täyttävää. Kakkuun tuli pohjaosa, kreemitäyte sekä pinnalle kookoshiutaleita. Pohjaan laitoin liotettuja viikunoita, saksanpähkinöitä ja raakakaakaojauhetta. Ainekset soseutettiin.

Kreemiä varten jauhoin ensin cashewpähkinöitä hienoksi jauheeksi, sitten lisäsin joukkoon vettä, taateleita ja raakakaakaojauhetta. Kun ainekset olivat sekoittuneet, lisäsin joukkoon vielä avokadoa ja lopputuloksena oli ihanaa, paksua kreemiä.

Määrästä tuli kaksi annosta, tein toisen annoksen suoraan jälkiruokamaljaan iltapalaksi itselleni. Toisesta annoksesta kokosin hienon kerroskakun, joka oli blogia varten vähän kuvauksellisempi :) Huomaan, ettei kuvassa kerrokset oikein erotu. Luonnossa kerrokset olivat erisävyisiä väriltään ja kreemiosa oli vaaleampaa ja pehmoisempaa

Tämä kakku oli sarjassamme herkkuja, joiden jälkeen ei halua syödä ikinä enää suklaapatukoita tai karkkeja, sillä tämä on niin paljon parempaa!

Pehmeä raakakaakaokakku

Välipalakakku oli niin täyttävää, että salaattilounas todellakin jäi väliin. Päivällinen oli täyttävää laatua sekin, hyvä että jaksoin iltapalaksi syödä toisen annoksen kakkua! Kauheaa, kun pitää hyvää syödä niin mahdottomasti :) Mutta ehkä se oli tämän viimeisen päivän tarkoituskin, sai syödä jotain tosi hyvää mahan täydeltä!

Päivällisellä ruokana oli Aprikoosi-curryriisiä. Riisihän ei raakaravintoon kuulu, mutta palsternakka murskattuna antaa ulkomuodoltansa riisimäisen vaikutelman, siitä nimi. Liotetut aprikoosit ja palsternakka rouhittiin auringonkukansiementen kanssa. Mausteiksi lisäsin curryä, juustokuminaa, sitruunamehua, oliiviöljyä ja hivenen suolaa.

Paprikajogurttiinkaan ei tullut jogurttia vaan auringonkukansiemenet soseutin ensin veden kanssa kermamaiseksi. Sitruunamehua, punaista paprikaa ja taateleita vielä joukkoon sekä aurinkokuivattuja tomaatteja ja soseutus. Tosi maukas jogurttimainen seos oli siinä.

Omenachutneyhyn ompun joukkoon soseutin inkivääriä, omenasiiderietikkaa ja hiukan aprikoosien liotusvettä.


Aprikoosi-curry"riisi" paprika"jogurtin" ja omenachutneyn kera

Siinä se sitten oli, 21 päivän raakaravintokuuri! Olen niiiin ylpeä itsestäni, että lähdin tähän ja pystyin tähän. Kirjoittelen erikseen tunnelmia kuurista ja mitä kuurista jäi käteen ja mitä mahdollisesti opin. Huomenna aamulla vielä viimeiset punnitukset ja vertailut, mitä kiloille tapahtui kolmen viikon aikana. Kaikkia varmasti kiinnostaa myös se, miten koostan ruokavalioni tästä eteenpäin. Joten pysy kuulolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti