perjantai 16. tammikuuta 2015

Päivä 2

Herättyä lasillinen sitruunaista vettä yöpöydältä.Vedenjuonnin jälkeen tulisi pitää hetkinen taukoa ennen aamiaista. Tämä sopii minulle hyvin, koska koirien aamu-ulkoilu on aina ennen aamupalaani.

Aamupala oli muunnelma eilisestä, kiivin tilalle laitoin goji-marjoja ja sosepuurosta tuli aivan erimakuista. Goji-marja on tosi makeaa. Välipalaksi oli omenaviipaleita tahinin ja goji-marjojen kera. Ennenkokematon makuyhdistelmä mutta oikein hyvää. Tahinin koostumus jäi vääränlaiseksi, siihen tulevat seesaminsiemenet olisi pitänyt jauhaa ihan hienoksi mutta käyttämäni kone ei siihen kyennyt. Veikkaan, että maku olisi ollut parempi, mikäli seesaminsiemenet saisi jauhettua hienoksi.

Lounassalaatti oli aika perussalaatti: friseesalaattia, kurkkua, kesäkurpitsaa, tomaattia, kaalia, oliiveja ja auringonkukansiemeniä. Päivälliseksi alkuperäisniminen Chili-saksanpähkinärullat muokkautui saksanpähkinänyyteiksi. Chiliä en käytä, koska en pidä lainkaan ruoan tulisuudesta. Täytteeseen tuli myös aurinkokuivattuja tomaatteja, porkkanaa, paprikaa ja tuoretta oreganoa. Täytettä ja hiukan hapankaalia salaatinlehdelle ja nam.

Illalla telkkarin ääressä herkuttelin lopuilla eilen tehdyillä mantelipatukoilla sekä kuivatuilla aprikooseilla ja viikunoilla.

Omenaa tahinin ja goji-marjojen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti