sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Päivä 4

Sunnuntain aamiainen oli sama omena-fenkoli sosepuuro vadelmien kera kuin eilen lauantaina.

Välipalalla oli Seesamimaitoa ja mustikoita. Okei, maito ei kuulu raakaravintoon mutta kun hienoksi jauhettuihin seesaminsiemeniin sekoittaa sopivan määrän vettä, tulee siitä ulkonäöltään kuin maitoa. Kun on mukavampi lusikoida kuin juoda, niin jätin veden määrän vähän pienemmäksi ja "maito" jäi paksummaksi. Seesaminsiementen lisäksi "maidossa" oli pari viikunaa ja soseutuksen lopputuloksena oli ihanan paksua kuohkeaa sosetta, joka maistui mustikoiden kanssa tosi hyvälle.

Seesami"maitoa" ja mustikoita

Lounassalaattiin pilkoin tomaattia, parsakaalia, kurkkua, porkkanaa ja purjoa sopiviksi paloiksi. Dippailin näitä ensimmäiseltä päivältä ylijääneeseen kurpitsapestoon. Pesto oli tehty kurpitsansiemenistä, basilikasta, oliiviöljystä ja sitruunamehusta.

Lasagnea ja kaalisalaattia oli päivälliseksi, toki edelleen raakaversiona. Makaronilevyjen tilalla kuorimaveitsellä suikaloitua kesäkurpitsaa, joka laiteltiin täytteiden kanssa lasagne-tyyliin kerroksittain. Toisessa täytteessä sitruunamehulla ja juustokuminalla maustettua kurpitsan- ja auringonkukansiemensosetta ja toisessa kirsikkatomaattia aurinkokuivatun tomaatin kanssa soseutettuna. Päällimmäiseksi kerros avokadoa.

Tämä setti oli erityisen täyttävä vaikkei annos näyttänyt mitenkään isolta. Lisukkeeksi olisi pitänyt tehdä vielä kaalisalaatti mutta jätin sen onneksi tekemättä, en olisi mitenkään jaksanut sitä syödä.

Lasagne raakaravintotyyliin

Iltapalaksi olin aikonut syödä mustikoita seesamimaidolla. Sitä varten olivat kotimaiset pakastemustikat olleet huoneenlämmössä sulamassa. Olin lasagnesta edelleen niin kylläinen, että söin pelkät mustikat.

Opittavaa on näemmä siinä, miten suuria annoksia kannattaa tehdä. Siemenet ja pähkinät aterioiksi valmistettuina ovat yllättävän täyttäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti