maanantai 19. tammikuuta 2015

Päivä 5

Jokainen aamu alkaa vesilasillisella. Niin tänäänkin. Varsinainen aamiainen oli omenapuuroa, jossa omenan lisäksi mukana päärynää ja sellerinvarsia. Tykkään paksummasta puurosta, joten en käytä vettä kuin ihan tilkan verran, sen verran että sose pyörii blenderissä. Lisävitamiineja sain, kun lisäsin ihan omatoimisesti vehnänorasjauhetta ja spiruliinaa (merilevä). Molemmat tummanvihreinä jauheina antoivat hienon tumman sävyn puurolle. Pieni määrä inkiväärijauhetta toi lisäsäväystä makuun.

Omenapuuro

Tattaria rusinoiden ja manteleiden kera oli välipalalla. Tattaria olisi pitänyt liottaa 8 tuntia. Minulla oli käynyt pieni moka ostoksilla, olin ostanut tattaria lese-muodossa. Olisi kai leseetkin voinut liottaa, mutta jätin sen nyt tekemättä, koska arvelin liotuksen jälkeisen huuhtelun olevan ongelmallinen. Liotus parantaisi tattarin sulavuutta. Mantelit sain sentään liotettua, ne tein rouheeksi. Pilkottu omena ja rusinoita vielä sekaan ja hyvää tuli taas.

Tattaria rusinoiden, manteleiden ja omenan kera

Lounaana söin pähkinäsalaatin: useampaa pähkinälajiketta ilman mitään vihreää :) Päivällisellä olikin sitten jo vähän nälkä. Palsternakkakuskus olikin oikein mukavan makuinen yllätys. Palsternakkaakaan ei ole aiemmin tullut kauheasti maisteltua. Palsternakka rouhittiin kuskuksen näköiseksi rouheeksi, joukkoon oliiviöljyä, puolikkaan sitruunan mehu, silputtua rucolaa, päärynää sekä kurpitsansiemeniä. Sitruunasta tuli kiva pirteä potkaisu ateriaan.


Palsternakkakuskus

Iltapalana aioin syödä mustikoita seesamimaidolla mutta kävi samoin kuin eilen illalla. Olin niin kylläinen päivällisestä, että söin pelkät mustikat iltapalaksi. Jotenkin alkaa tuntua siltä, että elimistöni alkaa kyetä pikku hiljaa imemään ravinteita raakakokeiluistani. Ensimmäisinä päivinä tuntui, että nälkä tuli paljon nopeammin. Nyt kaikki ateriat tuntuvat täyttävän paremmin ja pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti